HTML

Virág Mánia

Virágok gondozása, a legszebb virágfajták, azaz Virág Mánia!

Friss topikok

  • harmatcsepp waldorf óvoda: @edit1112: Kedves Edit, a blogom itt megtekinthető: www.tartositottviragok.blogger.hu Ha bármi kér... (2011.04.25. 20:20) Tartósított virágok

Linkblog

Archívum

Mikor kell a virágot átültetni?

2010.02.12. 11:40 Virág Mániás

A virág átültetés is egy fontos téma, ezért ez lesz most a következő téma, amiről írni fogok nektek. Mikor kell átültetni a virágot, vagy a növényt, és hogyan kell tenni azt? Most meg tudhatod...

Piros virágElsősorban a virág átültetés akkor javasolt, amikor a növény kinövi cserepét. Hogy mikor növi ki a cserepet az akkor látható, amikor a virág gyökere átszövi a földlabdát, azaz már nem fér el a cserépben a virág gyökere. Akkor is érdemes átültetni a növényt, ha látszik, hogy tápanyaghiányban szenved, és nem hat rá semmilyen tápoldatozás (lehet a földdel van baja, vagy kinőtte ebben az esetben is a cserepet, csak nem vettük észre). Végül de nem utolsó sorban akkor is érdemes eme folyamat végrehajtása, ha a növény levelei, és hajtásai nem fejlődnek megfelelően.

A virágok és más növények átültetése NEM JAVASOLT a virágzó és a nyugalmi időszakban (a nyugalmi időszak novembertől februárig tart, mint azt már említettem előző cikkemben), a legmegfelelőbb időszak erre a tavasz!

A részleges talajcsere átültetés helyett szintén egy jó ötlet lehet, ha nagyméretű növényekkel állunk szembe, vagy törékenyebb virágokról van szó. A részleges talajcserénék nem az egész földet cseréljük ki, hanem csak a felső 2-3 cm-es talajt vesszük ki, és teszünk helyére friss földet. Ez az eljárás tápanyag utánpótlásra jó lehet, de az előbb említett gyökér kiszorulásnál csak az átültetés lehet a megoldás.
 

Szólj hozzá!

Címkék: virág növény gyökér átültetés részleges talajcsere

A bejegyzés trackback címe:

https://viragmania.blog.hu/api/trackback/id/tr541751686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása